Altın Fiyatları Ne Kadar? Çeyrek Altından Yeni Rekor!

Altın fiyatları, belirsizlikler ve küresel gelişmelerle birlikte yükselişini sürdürüyor. ABD seçimlerinde Trump'ın kazanacağı beklentileri piyasalara yön verirken, İsrail'in Beyrut ve Gazze'ye yönelik saldırıları Orta Doğu’daki gerilimi tırmandırdı.

Altın Fiyatları Ne Kadar? Çeyrek Altından Yeni Rekor!

Altın Fiyatları Rekor Tazeledi: Piyasalarda Belirsizlik Artıyor

ABD seçimleri ve Orta Doğu’daki çatışmaların yarattığı belirsizlikler, başlıca merkez bankalarının faiz indirimleriyle birleşince altın fiyatları yeni tarihi zirvelere ulaştı.

Altının Yükselişi Sürüyor
Altının spot piyasadaki ons fiyatı, yüzde 0,23 artışla 2.727 dolar seviyesinde işlem görerek rekor kırdı. Ons fiyatındaki yükselişe paralel olarak Türkiye’de gram altın 3 bin lirayı aştı ve yeni bir rekor tazeledi. Çeyrek altın ise 4.908 liradan alıcı buldu.

Gümüş de altının yükselişinden destek buldu ve yüzde 1,3’lük bir artışla 34.08 dolar seviyesine ulaştı. Bu, 2012'den bu yana görülen en yüksek seviye olarak kaydedildi.

Piyasalar Trump'ın Seçim Zaferini Fiyatlamaya Başladı

Küresel piyasalarda, ABD başkanlık seçimlerini Donald Trump'ın kazanacağına dair beklentiler şekillenmeye başladı.

Uzmanlar, Trump’ın izleyeceği vergi ve ticaret politikalarının enflasyonist baskılar yaratacağı ve ABD Merkez Bankası'nın faizleri yüksek tutacağı tahmininde bulunuyor. Trump'ın dış ticaret politikalarının ise diğer para birimleri üzerinde baskı oluşturabileceği öngörülüyor.

İsrail, Beyrut’u Bombaladı

İsrail ordusu, Lübnan'ın başkenti Beyrut'taki Karz-ı Hasen kurumlarını hedef aldı. Bu kurumların, Hizbullah’a mali destek sağladığı gerekçesiyle vurulduğu bildirildi.

Beyrut’un birçok noktasında patlamalar meydana gelirken, Lübnan'ın güneyinde de çatışmalar yaşandı.

Gazze Şeridi’ne yönelik saldırılarda ise 87 kişi hayatını kaybetti. İsrail ordusunun gece boyunca saldırılara devam ettiği bilgisi paylaşıldı.