MSB'den acı haber: Irak'ın kuzeyi'nden acı haber geldi!

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Irak'ın kuzeyinde düzenlenen taciz ateşi sonucu Piyade Uzman Çavuş Kadir Dingil'in şehit olduğunu, iki askerin ise yaralandığını duyurdu.

MSB'den acı haber: Irak'ın kuzeyi'nden acı haber geldi!

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Irak'ın kuzeyindeki terör örgütü PKK mensuplarının gerçekleştirdiği taciz atışı neticesinde, Piyade Uzman Çavuş Kadir Dingil'in şehadetine ulaştığını ve bu saldırı sırasında iki askerimizin de yaralandığını kamuoyu ile paylaştı.

Bakanlık tarafından verilen bilgilere göre, "3 Şubat 2024 tarihinde, görevinin başında olan yiğit Piyade Uzman Çavuş Kadir Dingil, haince yapılan taciz ateşi sonucunda şehit düşmüştür. Olayda yaralanan iki kahraman askerimiz hızla hastaneye nakledilmiş, tedavilerine derhal başlanmıştır. Şehidimize Yüce Allah'tan rahmet, yas içindeki ailesine, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin fedakar mensuplarına ve tüm Türk milletine başsağlığı ve sabır diliyoruz. Yaralı askerlerimize ise en kısa zamanda şifa bulmalarını temenni ediyoruz." ifadeleri kullanıldı.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, bu üzücü olayın ardından bir başsağlığı mesajı yayımlayarak, şehit Piyade Uzman Çavuş Kadir Dingil'e Allah'tan rahmet, kederli ailesine, Türk Silahlı Kuvvetleri'ne ve büyük Türk milletine sabır ve başsağlığı dileklerini iletti. Bakan Akar'ın mesajında, şehitlerin aziz hatıralarının daima yaşatılacağı, terörle mücadelenin kararlılıkla devam edeceği vurgulandı.