Kobani Davasında Sanıklara Karar!

Kobani olaylarına ilişkin olarak Ankara 22. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın son duruşmasında, HDP'nin önceki Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ dahil olmak üzere 18 siyasetçinin tahliye istekleri mahkeme tarafından kabul edilmedi.

Kobani Davasında Sanıklara Karar!
reddedildi

Ankara 22. Ağır Ceza Mahkemesi, Kobani olaylarıyla ilgili yargılanan HDP'nin eski Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ dahil 18 siyasetçinin tahliye taleplerini reddetti. 6-8 Ekim protestolarına ilişkin davanın son duruşmasında, "kaçma şüphesi" gerekçesiyle tüm talepler geri çevrildi, tutukluluk halleri devam etti.

2014 yılında IŞİD'in Kobani'ye saldırılarına karşı düzenlenen 6-8 Ekim protestoları bağlamında açılan ve toplamda 108 kişinin yargılandığı dava kapsamında, tutuklu bulunan siyasetçilerin aylık tutukluluk durumları gözden geçirildi. Mezopotamya Ajansı'nın Ulusal Yargı Ağı Bilişim Sistemi'nden (UYAP) aldığı bilgilere göre, mahkeme, siyasetçiler ve avukatlarının tahliye ile yargılamanın durdurulması yönündeki taleplerini reddetti.

Mahkeme ayrıca, 7 yılı aşkın süredir tutuklu bulunan Gültan Kışanak ve Sebahat Tuncel'in durumlarını da ele aldı, ancak bu talepler de reddedildi. Mahkeme, diğer siyasetçiler için yapılan tahliye taleplerini tek tek değerlendirerek, yargılanan diğer kişilerin adli kontrol şartlarını ihlal ettiğine dair bulgulara işaret ederek, tutukluluk halinin devamına karar verdi ve tutuksuz yargılama taleplerini "kaçma şüphesi" gerekçesiyle geri çevirdi.