Narin Güran Cinayetinde Sıcak Gelişme!

Diyarbakır'da 8 yaşındaki Narin Güran'ın katledilmesiyle ilgili yürütülen soruşturmada yeni bulgulara ulaşıldı. Evde delil yok etme çabalarına rağmen kritik DNA bulguları elde edildi. HTS kayıtları ile olay daha net bir hale geldi.

Narin Güran Cinayetinde Sıcak Gelişme!

Diyarbakır'da 8 yaşındaki Narin Güran'ın öldürülmesiyle ilgili yürütülen soruşturmada Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı önemli bulgulara ulaştı. Tavşantepe Köyü'nde gerçekleşen olayda, Narin Güran'ın 21 Ağustos günü saat 15.15'te eve geldikten kısa bir süre sonra boğularak hayatını kaybettiği kesinleşti.

Halk TV’nin haberine göre, soruşturmayı yürüten savcılar, olayın ardından evde delilleri yok etmek amacıyla birçok yöntemin kullanıldığını tespit etti. Eşyaların, kıyafetlerin ve halıların özel yöntemlerle yıkandığı, ancak buna rağmen bazı eşyalar üzerinde DNA bulgularına rastlandığı öğrenildi. Tüm delilleri yok etme çabalarına rağmen kritik bulgular elde edildi.

Başsavcılığın ulaştığı verilere göre, Narin Güran’ın eve geldikten dakikalar sonra boğularak öldürüldüğü kesinleşti. Soruşturma kapsamında gözaltına alınarak tutuklanan 12 kişi ve tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılan diğer şüphelilerin cep telefonu kayıtları (HTS) uzmanlar tarafından analiz edildi. Bu analizler sonucunda elde edilen daraltılmış HTS kayıtları, olayla ilgili önemli bilgilerin daha net bir hale gelmesini sağladı.