Şanlıurfa'da Ekmek Fiyatlarında Denetim: Uymayan Yandı!

Şanlıurfa'da ekmek zammı tartışmaları sürerken, Ticaret Bakanlığı haksız fiyat artışlarına izin verilmeyeceğini duyurdu.

Şanlıurfa'da Ekmek Fiyatlarında Denetim: Uymayan Yandı!

Şanlıurfa'da ekmeğe zam yapılacağı yönündeki tartışmalar, son günlerde gündemin önemli maddeleri arasında yer alıyor. Bu gelişmeler üzerine Ticaret Bakanlığı'ndan önemli bir açıklama yapıldı. Bakanlık, ekmeğe haksız fiyat artışlarına izin verilmeyeceğini belirterek, ekmek tarifesini aşan iş yerlerine cezalar kesileceğini duyurdu.

Ticaret Bakanlığı’nın açıklamasında, ekmek fiyatlarında spekülatif artışların toplumun refahını olumsuz etkileyebileceği vurgulandı. Açıklamanın devamında, ekmek fiyat tarifelerinin Ticaret Odaları ve Esnaf Odaları tarafından belirlendiği ve tarifelerin azami satış fiyatı üzerinden oluşturulduğu ifade edildi. Belirlenen bu tarifeleri aşan fiyatlandırmalarla ilgili şikayetlerin alınması halinde Ticaret Bakanlığı denetim ekiplerinin hızlıca harekete geçtiği belirtildi.

Bakanlık, yaptığı denetimlerde fahiş fiyat artışları tespit edilirse, bu uygulamaların Haksız Fiyat Değerlendirme Kurulu tarafından inceleneceğini ve 100.000 TL ile 1.000.000 TL arasında idari para cezalarının uygulanacağını duyurdu. İstanbul başta olmak üzere 81 ilde ekmek fiyatlarını aşan işletmelere bu cezaların verileceği bildirildi. Halkın temel gıda maddesi olan ekmek üzerinde haksız kazanç sağlanmasına ve fırsatçılığa izin verilmeyeceğinin altı çizilerek, vatandaşların mağdur olmaması için bakanlık olarak gerekli tüm tedbirlerin alındığı ifade edildi.