Şenyaşar Davasında Tahliye Kararı!

Suruç'ta 2018'de meydana gelen silahlı kavgayla ilgili davada tüm tutuklu sanıklar hakkında tahliye kararı verildi. Sanıklar ev hapsi şartıyla serbest bırakıldı. Bir sonraki duruşma 21 Şubat 2025'te görülecek.

Şenyaşar Davasında Tahliye Kararı!

14 Haziran 2018’de Şanlıurfa’nın Suruç ilçesinde seçim çalışmaları sırasında çıkan silahlı kavgada 4 kişi hayatını kaybetmiş, çok sayıda kişi yaralanmıştı. Olayla ilgili tutuklanan Fadıl Şenyaşar ve diğer sanıklarla ilgili davanın 8’inci duruşması Malatya 3’üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde yapıldı.

Davanın Geçmişi
Kavgada 4 kişinin yaşamını yitirmesi üzerine Fadıl Şenyaşar dahil birçok kişi tutuklanmıştı. Tutuklamaların ardından Fadıl Şenyaşar’ın annesi Emine Şenyaşar, önce Şanlıurfa Adliyesi önünde, ardından Adalet Bakanlığı ve Meclis önünde “Adalet Nöbeti” başlatarak oğlunun serbest bırakılmasını talep etmişti.

Sanıklar SEGBİS ile Duruşmaya Katıldı
Diyarbakır 2 Nolu T Tipi Cezaevi’nde tutulan Fadıl Şenyaşar ile Enver Yıldız, Mekail Şimşek ve Celal Yıldız, bulundukları cezaevlerinden SEGBİS aracılığıyla duruşmaya katıldı.

Savcı Tahliye Talep Etti, Mahkeme Kabul Etti
Savcı, davada tutuklu olan tüm sanıkların tahliyesini talep etti. Mahkeme heyeti, savcının talebini kabul ederek sanıkların tamamı hakkında tahliye kararı verdi. Ancak sanıkların ev hapsi kararı ile serbest bırakılacağı açıklandı.

Bir Sonraki Duruşma 21 Şubat 2025’te
Mahkeme, davanın bir sonraki duruşmasının 21 Şubat 2025 tarihinde yapılacağını duyurdu.